Skipass inclus!
Saas-Fee - Perla Alpilor!

Deja la sosire Valea Saas cu pantele sale abrupte va lasa o impresie de neuitat. Încadrată de cele mai înalte vârfuri ale Alpilor Elveţieni, strada şerpuieşte până la intrarea în staţiune la 1800 m. Cel târziu aici trebuie însă să lăsaţi maşina, deoarece Saas-Fee este o staţiune fără trafic auto. Cu autobuzul gratuit, maşină pe electricitate sau pe jos vă puteţi deplasa fără probleme în aşezare. Fostul sat montan de la poalele "Dom"-ului, cum este numit cel mai înalt munte al Elveţiei - 4545 m, a evoluat în o staţiune turistică de iarnă plină de viaţă şi totuşi tradiţională, cu mult farmec şi multe posibilităţi de shopping şi distracţie. Din staţiune pornesc diferite cabine care oferă acces direct la domeniul schiabil. De la 3000 m deasupra nivelului mării porneşte cea mai renumită telecabină din valea Saas - "Metro Alpin" - care îşi duce pasagerii pe gheţar la 3500 m la Mittelallalin, un alt vârf al Allalinhorn. De aici ajungeţi la cel mai la altitudine restaurant giratoriu cu o vedere panoramică extraordinară. Un etaj mai jos se află de altfel şi accesul la pavilionul de gheaţă de 5000 m², care este menţinut la o temperatură constantă de -1°C şi oferă perspecive fascinante asupra gheţarului Fee. După schi vă stau la dispoziţie în Saas-Fee nenumărate posibilităţi: baruri în aer liber cu şezlonguri la poalele pârtiilor, restaurante tradiţionale confortabile în centru, numeroase baruri şi discoteci şi diverse activităţi sportive.

În Saas-Fee se începe cu Après-Ski-ul direct de la staţia de vale. Diferite baruri cum ar fi "Fee-Iglu-Bar" lângă Hotel Imseng sau "Black Bull Bar" cu terasă confortabilă de lemn vă aşteaptă cu muzică, băuturi gustoase şi multă bună dispoziţie. "Popcorn!" are două localuri în staţiune: unul unde puteţi cumpăra cele mai noi trends de schi şi snowboard şi celălalt un hostel cu cafenea primitoare şi cu club modern, unde puteţi petrece toată noapte. "Dom-Bar" este cu totul deosebit: de-a lungul zilei este deschis ca magazin unde se vând cele mai populare modele de schi şi snowboard, apoi puteţi bea în linişte o cafea sau mânca un sandwich, iar seara deschide din nou, acum ca şi bar cu muzică live, care vă aşteaptă la o bere rece sau un vin local. Şi în staţiunile învecinate Saas-Grund şi Saas-Almagell găsiţi în apropiere de staţiile de vale câteva localuri de Après-Ski cum ar fi "Tipi Saas-Grund" , chiar lângă instalaţia pe cablu. Cei care preferă un ambient mai liniştit, poate alege din diverse cafenele şi restaurante şi se răsfăţa cu specialităţi elveţiene. Şi pentru alte activităţi după schi găsiţi destule de făcut în Saas-Fee: de pe muntele Hannig coboară un derdeluş de 6 km până în staţiune. Un derdeluş şi mai lung îl găsiţi în schimb pe Kreuzboden în Saas-Grund: are 11 km lungime. Pe impresionantul traseu de alpinism "Gorge Alpine" mergeţi de la Saas-Fee la Saas-Grund (doar cu ghizi cu experienţă). Lecţii de căţărări pe gheaţă sau pentru schi de tură, plimbări cu sania trasă de husky, drumeţii cu rachetele de zăpadă şi bowling - găsiţi cu siguranţă ceva pe gustul dvs.! Din iarna 2014/2015 s-a alăturat centrului de SPA mai mic deja existent "Aqua Allalin", un nou centru de agrement cu piscină, diverse saune, bale de aburi, jacuzzi în aer liber şi sală fitness.

"Destinationspass" vă permite acces la 147 km de pârtii şi 42 de instalaţii pe cablu în întreaga vale Saas (v. regiunea de schi). În domeniul local al Saas-Fee vă puteţi da pe 100 km de pârtii cu toate gradele de dificultate. Pârtiile din valea Saas sunt deschise de-a lungul întregului sezon de iarnă, din noiembrie până bine târziu după Paşte. Datorită situării foarte la altitudine precum şi datorită numeroaselor instalaţii de producere artificială a zăpezii, zăpada este aici sigură! Tocmai la finalul primăverii, după mijlocul lui martie, ninge enorm în valea Saas - în acelaşi timp şi orele de soare pe zi sunt multe. Începătorii se pot da pe pârtii glaciare uşoare, largi şi bătute bine, condiţii ideale pentru ei. Dar şi profesioniştii au destule de făcut: mai jos de gheţar vă invită "Weiße Perle" ("Perla Albă") şi "National" la distracţie spectaculară şi de neuitat off-piste. Mai jos de telescaunul "Längfluh" vă provoacă la o coborâre panta nepreparată mogul, iar pe panta fostă de coborâre a Cupei Mondiale coborârea "Galen", o provocare şi ea, chiar pentru profesionişti. O altă atracţie specială este coborârea "Panorama" de la cota 3500 m (Mittelallalin Felskinn), până la Saas-Fee. Mai jos de gheţar găsiţi teritoriul dedicat carverilor. Schi în nocturnă puteţi experimenta în Saas-Grund şi Saas-Balen - pârtiile sunt iluminate artificial o dată pe săptămână.

Deşi pârtiile de schi fond nu prea îţi găsesc locul în din Saas-Fee, datorită înclinării, există totuşi câteva pârtii interesante, cum ar fi pârtia la altitudine de 6 km de la Saas-Fee sau cea de 26 km Saastal, care duce de la Balen la Almagell până la Eiualp. Puteţi explora această pârtie fără probleme mai multe zile. În plus vă stau la dispoziţie pârtii de skating de până la 12 km. În total în valea Saas vă aşteaptă 38 km. Pentru accesul la pârtii trebuie achiziţionat un card de o zi de 5 CHF sau unul săptămânal de 19 CHF (tarife la prezentarea card-ului de oaspete).

Partii :
 • total: 100 km
 • albastre: 20 km
 • rosii: 60 km
 • negre: 20 km


Informatii despre cazare:
Informatii aditionale:
 • Animale de companie la cerere (contra cost, fără mâncare)
 • Distanta fata de zona de ski: 200-500m
 • Prioritate vanzare:
 • Costuri aditionale:
  • Taxa de staţiune: cca. 4,50 CHF de pers./noapte
 • Important: • Accesul la zona de SPA este permis copiilor doar de la 6 ani şi doar însoţiţi de un adult. • Echipamentul închiriat prin intermediul nostru se ridică în Saas-Almagell (la cca. 4 km). • La rezervarea de camere cu mai multe paturi sau cu paturi suplimentare, în cazul ocupării cu mai puţine persoane nu există un drept asupra paturilor suplimentare


Reduceri:
 • 0 - 2 ani, reducere 100%
 • 3 - 5 ani, reducere 70%
 • 6 - 11 ani, reducere 20%
 • 12 - 15 ani, reducere 10%

Webcam Live:

vezi mai multe

Sejururi din DE ORIUNDE catre Hotel Marmotte, Saas-Fee, Elvetia

Verifica tarife si disponibilitate